::HK

::NYC

CosMax

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
01
02
03
04
01
02
03
04

00

CosMax

Hong Kong

Public

Description
CosMax
Client
CosMax
Area
Hong Kong

CosMax, located in a modern high rise office building in the centre of Hong Kong, is the latest inception of a cosmetic medical centre with interiors inspired by a subterranean mushroom cave. The design aims to transport guests from their busy urban lives into a serene environment upon the moment of arrival, allowing them to relax throughout their medical procedures in an otherwise stressful experience.  This reflects the brand’s philosophy and discerning values with interiors that are professional and reassuring.

The design brief called for a futuristic yet meditative sense of place. In the 400sqm space is a reception lounge, consultation, treatment and cocoon-like after-care relaxation rooms. The reception lounge sets the scene, a cave like structure with a strong link to nature inspired by the elaborate curves and softness of a mushroom. This vernacular is expressed throughout the design.

+
The journey starts as guests arrive in a cave-like reception, giving them a sense of peace and stillness. 
+
As the journey continues, they pass through an entrance marked by Travertine columns into a futuristic tunnel.

Two large illuminated openings framed by extruded plaster tubes in the ceiling act as skylights, suffusing the reception lounge in a soft glow.

Privacy is at the heart of the design, and particular attention was paid to lighting and movement via the passage leading guests between the various rooms.  The journey ends with the cocoon-like relaxation pods, giving the guests a sense of security while they are resting.

“We wanted to challenge the old concepts of a cosmetic medical centre” says NCDA founder Nelson Chow. “It does not have to be a stark, clinical experience. You should feel cherished and cared for from the minute you walk through the door.”